2/29/2008

Post Moderne Brasserie (American/モダンアメリカン, Washington DC) - ★★★(1/2)


Restaurant - Post Moderne Brasserie (American/モダンアメリカン)

Location - Washington DC (ワシントンDC)

Score - 3-3.5/5

Dish of recommendation - Nothing in particular

Comment - Well, I am still debating whether I should score the restaurant 3.5 or 3. I had an overall good experience at the restaurant. Service was sophisticated. The waiter was friendly and gave good advice on food and wine. He was very enthusiastic about his favorite dishes and wine. I basically followed his advice on wine and dessert, two of which I didn't have any preference.

The wine - Maysara Pinot Noir "Jamsheed" 2005 - was clearly expensive ($18) for its retail price, but had an elegant tannin, more Burgundish flavor with nice ending. A bit tasted like raspberry. One of the buys at retail! I enjoyed all the dishes I have chosen. But I found one issue with this restaurant. Portion was too much in two ways - each plate and each piece of food. Escargots were bigger than usual, and pies on top of each escargot were just overwhelming. Same for scallops and pork jellies. Pork jellies lied under scallops like "Zabuton"(cushion) !


Poste's interior and outside courtyard are particularly noteworthy. It is adjacent to the original sorting room of the 1841 General Post Office. This restaurant embraces both history and modernity (particularly at the bar area). It is a kind of hidden in the busy Penn Quarter. Nice hang-out place.



感想 - 昨日、DCのPenn QuarterにあるPost Moderne Brasserieに行ってきました。1841年建設の郵便局を使用したHotel Monaco内にあり、Penn Quarterの喧騒から隔離された、非常に素敵な中庭に面したレストランです。入り口がわかりにくいので、こんなところにレストランがあるのかと驚いたのですが、入ってみると150席以上あるような大型レストランです。入口近辺はポップなラウンジといった感じですが、奥には静かな席もあり、色々な使い方が出来そうなお店です。

Truffle Fritsがおいしいという友人の薦めで行ってきました。私がこれまでに訪問したDCのモダンアメリカンレストランの中で、メニュー自体はEscargots, Steak Tartare, Beef Bourguignon, Steak au Poivreと最も正統派のフレンチブラッスリー・ビストロに近く、だからこそ珍しくEscargotsを前菜にオーダーしてしまいました。

料理は全般的になかなかおいしかったのだけど、なにせ量に問題がありかな。Escargotsは本当ならばエスカルゴ専用のお皿に6個だけ入っているはずなのに、なぜかそれぞれのエスカルゴの上にパイ生地が。Scallopsにいたっては、人差し指の2節分は直径があるScallopsが3つ出てきて、それぞれの下にPork bellyが座布団みたいな感じで敷かれていました。最もあっさりしているとウェイターの人が薦めてくれたPassion Fruit Sabayonはbasil sirupとpassion fruitの組み合わせがぴったりだなと思いながらも、大型ウィスキーグラス一杯に出てきた日には・・・。

料理が適量だったら、再訪してもいいお店リストに入るのだけど。Verizon centerの前後で一杯飲みたいときに、バーを利用するかもしれません。



Escargots garlic-lemon butter

Seared Sea Scallops slow-smoked farmhouse pork belly, parsley root, dandelion

Truffle Frites

Passion Fruit Sabayon - blue curacao meringue, citrus fruit, basil syrup


Poste Moderne Brasserie

555 8th Street, NW Washington DC 20004

202.783.6060

★- 3 or 3.5/5 お店の雰囲気、サービスはいいので、メインとデザートぐらいと量を調節すればOK。